Цени

Термографско обследване на жилища, сгради, промишлени помещения и производствени съоръжения

Термография Услуги Цени Блог
Новини Термография Услуги Цени Контакти Блог
 

Цени

Нашите цени са фиксирани, така както е посочено в ценоразписа по-долу. По този начин се прогнозират точно разходите за диагностиката.

Цената включва посещение на сертифициран от Infrared Trainig Center, Швеция специалист по термография, заснемане и установяване на проблемите в обекта, изпращане по електронната поща на доклад съдържащ инфрачервени и нормални снимки направени при съответната инспекция в рамките на 5 работни дни.

Нормално договаряме посещения от днес за утре,но при възможност Ви посещаваме още в деня на Вашето обаждане. За Ваше удобство, бихме могли направим инспекция извън работно време.

Когато течът е предизвикан от съседи, трябва да уредите присъствието им по време на инспекцията. Нормално продължителността на огледа е 1 час.Без почивен ден.

Цени на предлаганите услуги

УслугаОписаниеЦена
Локален проблем в помещениеИзследването покрива едно конкретно място в помещението само в едно жилище, например теч в баня, обмокряне на ъгъл на стая, подово отопление, проблем с ел. инсталация и т.н.120 лв.
Проблем на границата между два имота.Обследване на теч от тераса до 15 м2.Включва обследване и откриване на проблеми предизвикани от теч между два съседни апартамента.За всеки следващ етаж към посочената цена се прибавят 40 лв.
Дневно обследване на течове от тераси с размер до 15 м2,включващо водни натоварвания.
150 лв.
Обследване на големи тераси .Обследване на битумна хидроизолация плоски покриви до 250м2.Термографското обследване се прави 2,5-3 часа след залез слънце при сухи повърхности на покритията на терасите и покривите,като се заснема повърхността на обследваният обект /декоративно покритие или битумна хидроизолация /за наличие на вода под повърхносттите.Всички предмети по повърхността на терасите и покривите трябва задължително да бъдат отстранени 6 часа предварително.250 лв.
Обект от 250 кв.м до 500 кв.мВключва пълно обследване на апартаменти, офиси, къщи или производствени помещения350 лв.
Обследване на имоти преди закупуване до 200 м2 площ на апартамента.Пълно, общо обследване на апартаменти, къщи и офиси до 200 кв.м., за откриване на скрити зони с влага.300лв.
Обект над 500 кв.мПълно термографско обследване на офисни обекти, като за всеки следващи 100 кв.м. над 500 кв. м. се добавят 120 лв.600лв.
Промишлени обектиПо договаряне в зависимост от спецификата на изследването
Заснемане на фасади на сгради за топлинни загубиПълно външно обследване на жилищни и офисни сгради за загуби на топлина.Заснемането се извършва от м.декември до м.март при температури клонящи към 0 градуса по Целзий ,при работещо отопление и затворени външни прозорци и врати на тераси минимум 12 часа преди обследването.Подходящо време за обследването е 3 часа след залез слънце или 3 часа преди изгрев слънце.800 лв. на вход до 8 етажа
Термографска диагностика на пчелни кошери-новоОбикновенно през зимните месеци.40 лв. на брой
Обследване на топлоизолацияПълно термографско обследване на външна топлоизолация до 120 м2./Посочената квадратура е за площ на заснемане на фасадата/
Услугата се извършва през зимният период от м.декември до м. март.
150 лв
Проверка на ел.табло в апартамент с до 10 бр. предпазители или ел.компоненти.Проверяват се връзките на ел.кабели на предпазителите и компонентите намиращи се в таблото- входящи и изходящи кабели за наличие на температурни аномалии.100лв.
Леене на метали и сплави-пещи и съоръжения за непрекъснато леене на метали.Прецизно заснемане на температурният градиент на външната обвивка на пещта или съоръжението с цел установяване на зони при които вътрешната топлоизолация на пещта е по-слаба,без нарушаване на работният цикъл.Температурен диапазон на прецизно измерване- от 300 до 600 градуса по Целзий.Виж :новини/галерия/производствено оборудване.по договаряне
Термография на фотоволтаични паркове.Обхождане и заснемане/само дефектните/ на фотоволтаични модули.Термографско заснемане на табла,инвертори,трансформатори.Целта е подобряване на КПД на целият парк.Офериране,Договаряне.
Консултации по Инфрачервена термография за сферите на строителството ,механика и електротехника.Консултации,разяснения и мнения относно проблеми по подръжка на сгради,електротехнически съоръжения и др.,включващи Инфрачервена термография.150 лв./за всеки започнат час.
Всички цени са в лева без ДДС и се отнасят за територията на град София.
В зависимост от отдалечеността на обекти извън града и в зависимост от сложността на изследването, цените се договарят индивидуално.

Цените са в сила от 01.11.2023 г.