Загуба на топлина или студ

Термографско обследване на жилища, сгради, промишлени помещения и производствени съоръжения

Термография Услуги Цени Блог
Новини Термография Услуги Цени Контакти Блог
 

Загуба на топлина или студ

Инфрачервената термография е изключтелен метод за откриване на дефекти в топлоизолация като липсващи или неправилно поставени плоскости, ниско качество на материала, качество на дюбелиране и др. Чрез термографския анализ е лесно да бъдат открити места където изтича или втича топъл или студен въздух. Същото се отнася за качеството на дограмата, вложения стъклопакет и уплътнението на отварящите се елементи.

Чрез заснемане на фасадата на сградата отвън, могат да бъдат определени жилищата, в които има включени радиатори за отопление.

Снимка #1

Снимка #4

Заснета е фасадата на панелен блок. Отвън ясно се виждат топлите петна от включени радиатори.

Снимка #3

Виден е ефектът от намаляване на топлинните загуби в резултат на поставяне на топлоизолация.

Снимка #6

Ясно се наблюдава разлика между топлоизолирана част на панелен блок и такава която не е.Температурните маркери показват температурата на повърхността,която трябва да е близка до температурата на въздуха през това време на денонощието.В правоъгълник е показан температурен мост на топлоизолираната стена през който има изтичане на топлина.

Снимка #5

Изтичане на топлина от фасадата на къща.В правоъгълник на фасадата на сградата са показани места с по-висока температура ,поради неправилно поставена топлоизолация.